Майстерність розкрутки сайтів

Не раз власники сайтів задумувались про нульову відвідуваність  свого ресурсу. Зараз я розкажу вам про майстерність розкрутки і «просування» сайту в мережі Інтернет.
Звичайно кожен веб-дизайнер , веб-мастер і т.д. перед цим процесом складає план просування сайту. Зазвичай, він виглядає ось так:

План розкрути і просування сайту
http://petservice.com.ua
(Petservice-Ukraine)
                                                              План
1. Регистрация в поисковиках
2. Бесплатная реклама на других сайтах.
3. Обмен ссылками.
4. Доски обьявлений.
5. Создание блогов на сайтах
6. Рассылка рекламных писем пользователям почтовых ящиков Mail.Ru и Rambler.
7. Регистрация сайта в каталогах.

Але це особисто мій план, яким я керуюсь під час розкрутки сайтів.
Способів просування в мережі є дуже багато. Ми розглянемо такі:

• Реєстрація в пошуковиках ( автоматична, ручна, їхні недоліки і як з ними боротися)
• Доски оголошень (плюси і мінуси, вміння себе «вести» на дошках)
• Обмін посиланнями (як правильно і ефективно обмінятись посиланнями)
• Створення блогу (підтримка блогу та для чого це)

Розкрутка за допомогою пошуковиків. Автоматична реєстрація

Розкрутка за допомогою пошуковиків є дуже ефективною, особливо, коли ви користуєтесь платними послугами пошукової компанії. Але чи можна вивести свій сайт в «перші ряди» безкоштовно? Загалом, так! Але за умови, що у вас є доступ до сторінок і змісту сайту та змога їх редагувати. Це просто:
• Змінюєте зміст тегу <META>
• Добавляєте між тегaми <TITLE> i </TITLE> більше ключових слів, те ж саме можна зробити з текстовим змістом головної сторінки.

Автоматична реєстрація

Здавалося, що користуватись програмою, яка реєструє ваш сайт на багатьох відомих пошуковиках, досить зручно і швидко. В цьому розділику я розкажу вам, чи варто взагалі вдаватись до таких методів!
Почну я з поняття «програма», якщо коротко і просто, то програ́ма   — це логічно впорядкована послідовність команд, необхідних для вирішення задачі. Опис алгоритму розв'язку задачі в термінах елементарних операцій машини. Я поділяю програми на дві категорії: ПК і Інтернет-проги.
За допомогою тестування виявлено, що Інтернет - програми є набагато ефективнішими і популярнішими ( я маю на увазі, програми автоматичної реєстрація в пошуковиках), ніж ПКашні. Програми, які встановлюються на ваш комп’ютер, часто видають вам якусь помилку під виконання операцій       ( error ). А ось Інтернет-програми в цьому отримують великий плюс!

Як відомо, нічого ідеального не буває, тому буду виказувати всі мінуси і недоліки Інтернет-програм автоматичної реєстрації сайтів у пошукових системах. Користувачі, коли реєструють свій ресурс через таку програму, завжди бачать біля графи «Google» i «Mail.ru» такі слова: «Отказано» або «Операция прервана», все через те, що коли програма реєструє ваш сайт на цих пошуковиках, вона не зважає на захисні коди, які треба вводити для перевірки спаму. Колись такі системи працювали лише на цих двох пошуковиках, але зараз на таке й перейшли всі пошукові компанії. Залишились лише невідомі та не розкручені. Часто, такі Інтерне-програми гублять введені вами ключові слова, а деколи просто змінюють URL вашого сайту.

Ну, а тепер, тільки вам вирішувати, чи реєструвати самостійно, чи через програми і залишитись такими ж «невідомими» та не розкрученими.

Дошки оголошень як метод розкрутки

Інтернет-дошки і афіші відіграють велику роль у розкрутці вашого сайту. Тут я розкажу чим саме вони ефективні, викажу їхні плюси і мінуси і як боротися з недоліками цього сервісу.

Тестуючи дошки оголошень, можна зробити такі висновки:
• Їх дуже багато.
• Вони безкоштовні, що не менш важливо.
• Ваше оголошення довго зберігається у базі даних.
• Ваше оголошення проіндексує пошуковик.
На перший погляд – все чудово і жодні недоліки не зіпсують уявлення про сервіс Інтернет-дошок оголошень. Так, не зіпсують (принаймі я так думаю), але є дрібниці про які не варто забувати.

• Мала кількість відвідувачів на ваше повідомлення. Щоб на ваше оголошення відгукнулася бодай одна людина, потрібно на одній дошці розмістити, як мінімум десять оголошень.
• Свіжість наданої вами інформації: ваше оголошення є «свіжим» протягом двох діб і це максимум.
• Велика кількість форм для заповнення ( на це витрачається найбільше часу ).
• Низька живучість дошок. Якщо станом на 2007 рік було 724 дошки, то сьогодні лише 230-250
Дивлячись на ці проблеми, можна сказати, що їх реально вирішити, але як? Про це далі.

Мала кількість відвідувачів

Як я вже казав, щоб на ваше оголошення натрапила бодай одна людина, потрібно розмістити, якнайменше 10 повідомлень на одні дошці. Вихід тут – придбайте програму автоматичного розміщення оголошень на Інтернет – дошках. Під час написання оголошення, не забудьте і про красиву картинку – логотип сайту – гарне зображення, завжди приваблює цільову аудиторію. Отже, зробимо висновок:

1. Якщо у вас є декілька годин вільног часу, то можете самостійно «розклеювати» свої оголошення.
2. Якщо у вас найдеться зайвих 30 – 50$, то прикупіть програм, але знайте – вони не завжди є ефективними.
3. Завжди долучайте до тексту зображення.

Свіжість наданої вами інформації

Щоб ваше оголошення було актуальним і стояло в перших рядах, потрібно регулярно його обновлювати або частіше розміщувати (декілька разів на тиждень буде достатньо). Але на деяких дошках оголошень повідомлення з однаковим змістом – видаляються. Тому, раджу злегка змінювати зміст, наприклад: « Сайт з великою колекцією фільмів…» змінюйте на « Хочете подивитись хороший фільм? …», щось на зразок такого. Пам’ятайте, коли відвідувач декілька разів натрапляє на ваше оголошення – це те ж саме, що повідомлення він бачив лише один раз.
Варто боятися гніву модераторів, він може сприйняти всі ваші оголошення за спам і видалити їх з бази даних, а то й взагалі заборонити вам доступ на сторінку.

Мала живучість дошок оголошень

Якщо в пошуковиках пошукати, то можна знайти безліч дошок оголошень, правда більшої частини з них – не існує.
Якщо ж у вас не має часу на ретельні пошуки реєструйте свої повідомлення на найвідоміших:

wwwgorodnet.com
wwwbezgazet.com.ua
wwwukrmarket.net/
uaprom.net
doska-ua.org.ua/
wwwbezgazet.com.ua
wwwfreeboard.com.ua/.

Якщо ж все-таки комусь дуже потрібен весь список з 200 дошок – пишіть на e-mail або на форумі.
the_trinet@mail.ru

Обмін посиланнями

Обмін посиланнями – ще один ефективний спосіб розкрути сайту і збільшення ІЦ ( індексу цитування ).
Особисто моя думка. Причини, через які обмінюються посиланнями:

• Показати, що ви є і що на вашому сайті, можна знайти цікаву і корисну інформацію. В таких випадках, я думаю, варто обмінюватись анімаційними кнопками. На них можна коротко передати зміст сайту. Але коло ви обмінюєтесь посиланнями, лінк на ваш сайт розмістять поряд зі всіма. Зазвичай, це внизу сторінки, де «натикано» безліч посилань. Відповідно ефект від такого обміну – мізерний. Але як збільшити ефективність обміну? Ось декілька порад:
1. Ідеально, коли ваше посилання розмістять на головній сторінці сайту, а коли сайт ще й на таку саму тематику, то вам явно повезло.
2. Посилання має приваблювати відвідувача, тому краще використовувати графічні кнопки.
• Показати  наших друзів та партнерів. Це може бути обмін між власними, домашніми та сайтами партнерів. Нічого особливого і ефективного тут немає. Але лінк на хорошу фірму тільки підніме ваш імідж.

Створення блогу. Збільшуєм ІЦ

Блог – хороший спосіб збільшити ІЦ. На мою думку, особливої підтримки він не потребує – просте гаяння часу. Головне, створити замітку з коротким описом сайту і його логотипом, важливо вказати посилання на сам сайт. Все це збільшить індекс цитування вашого сайту.
Доречі, блог про індексує кожен пошуковик, а це ще плюс ІЦ.